Kansalaisyhteiskunta.fi
Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti 4.4.2018
vaikuttamissivustot

Vaikuttaminen muuttaa muotoaan

Vaikuttaminen muuttaa koko ajan muotoaan. Äänestämisen, mielenosoitusten, lakkojen, adressien, mielipidekirjoittamisen, kuntalaisaloitteiden ym. rinnalle ovat tulleet kansalaisaloitteet, sosiaalisen median kampanjat ja mm. salaa kuvatut videot. Uusimpina keinoina ovat tulleet mukaan kansainväliset järjestöjen verkkosivustot, joiden kautta vaikutetaan globaalisti. Vaikuttamisen työkaluna on nimenomaan laadukas ja interaktiivinen verkkosivusto.

Lue lisää...

KV1_Paivi-Korhonen

Mitkä asiat edistävät ja estävät järjestötoimijoiden kansainvälistymistä?

Järjestötoimijat ovat aktiivisia kansainvälistyjiä. Osa järjestöistä sukkuloi sujuvasti kansainvälisillä kentillä, mikä on hienoa. Suomesta löytyy kuitenkin myös kolmannen sektorin toimijoita, joilla ei ole kansainvälistä kokemusta ja jotka voisivat kehittää toimintaansa kansainvälistymisen avulla. Niukkenevien kansallisten rahoitusresurssien korvaajaksi voivat hyvinkin nousta kansainväliset mahdollisuudet.

Lue lisää...

kansalaisyhteiskunta_venajalla

Kansalaisyhteiskunta
Venäjällä

Venäjä on kansalaisyhteiskunta, totesi Venäjän hallinnon edustaja eräässä seminaarissa muutama vuosi sitten Pietarissa. Venäjällä ei ole todellista kansalaisyhteiskuntaa, toteavat monet kansalaisyhteiskuntatutkijat länsimaissa. Mikä on totuus? Se lienee näiden ääripäiden välissä. Venäjällä on kansalaisyhteiskunta, mutta se on erilainen kuin länsimaissa ja sen toimintaedellytykset ovat erilaiset kuin lännessä.

Lue lisää...

Ikkunoita kulttuurienväliseen oppimiseen

Helsinki | 28.5.2018

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurienvälisestä oppimisesta! Tilaisuus on kohdennettu opettajille, ohjaajille, nuorisotyöntekijöille, kansalais- ja järjestötyöntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtumassa professori Fred Dervin Helsingin yliopistosta alustaa aiheesta Intercultural competence rebooted? Inspiration from the East. Puheenvuoro on englanninkielinen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan...

Kansalaisyhteiskunta.fi

Vernissakatu 8 A, 01300 Vantaa
puh. (09) 5840 6250, faksi (09) 5840 6200
info@kansalaisfoorumi.fi

Palaute