Kansalaisyhteiskunta.fi
Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti 7.11.2017
toimi_tai_kuole

Toimi tai kuole

Suomessa on yhdistyksiä, jotka toimivat säännöllisesti mutta jotka eivät tee perustarkoituksensa mukaista toimintaa. Yhdistyksiä ylläpidetään, koska niitä pyörittävät vastuulliset ihmiset, koska yhdistysten odotetaan ja oletetaan toimivan, koska kukaan ei kehtaa esittää niiden lakkauttamista ja koska yhdistyksellä on riittävästi varoja toimintaan. Kukaan ei kehtaa näiden yhdistysten osalta esittää kysymystä: Miksi olemme olemassa, vaikka emme toimi perustarkoituksen mukaisesti.

Lue lisää...
koulutus_demokraattisen_yk_rakentajana

Koulutus demokraattisen yhteiskunnan rakentajana

The Finnish Institute in London on julkaissut keskustelunavauksen, jossa VTM Vilja Kamppila kartoittaa demokratiakasvatuksen ja siihen liittyvien käytäntöjen eroja ja yhtäläisyyksiä Suomessa ja Englannissa. Kaikki haastatellut asiantuntijat molemmista maista olivat yksimielisiä siitä, että koulujen yksi merkittävä tehtävä on opettaa oppilaille yhteisön jäsenenä toimimisen ja yhteisistä asioista päättämisen taitoja.

Lue lisää...

koulutus_ei_kaikkia_kiinnosta

Koulutus ei kaikkia kiinnosta

Koulutuksen ja työn ulkopuolella olevien nuorten osuus on kasvanut. Vuonna 2015 heidän osuutensa oli 15 prosenttia, kun vuonna 2008 heitä oli 10 prosenttia ikäluokasta. Miesten osuus on suurempi kuin naisten ja miesten osuus on kasvanut naisia jyrkemmin. Yli puolella nuorista oli toisen asteen tutkinto, mutta siihen opiskelu oli jäänyt eikä työhön siirtymistä ollut tapahtunut. Muissa Pohjoismaissa tällaisten nuorten osuus oli alle 10 prosenttia.

Lue lisää...

Kansalaisyhteiskunta.fi

Vernissakatu 8 A, 01300 Vantaa
puh. (09) 5840 6250, faksi (09) 5840 6200
info@kansalaisfoorumi.fi

Palaute