Kansalaisyhteiskunta.fi
Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti 4.9.2017
mukaan_toimintaan

Uudet osallistujat mukaan toimintaan

Me suomalaiset osallistumme kansalais- ja järjestötoimintaan kansainvälisesti vertaillen hyvin. Esimerkiksi säännöllistä vapaaehtoistyötä tekee noin kolmannes suomalaisista. Liikaan tyytyväisyyteen ei ole kuitenkaan aihetta, koska on monia, jotka eivät osallistu. Osallistuminen kasautuu. Aktiivit ovat aktiivisia monilla kansalaistoiminnan saroilla, miehittävät yhdistysten luottamushenkilöpaikat ja tekevät vapaaehtoistyön. Voiko asialle tehdä jotakin ja pitäisikö tehdä?

Lue lisää...
jaettu_johtajuus2

Voiko johtajuutta jakaa?

Johtajuus on ja on aina ollut keskeinen osa ihmisyhteisöjen elämää. Entisaikojen vaeltelevilla heimoilla oli päällikkönsä ja imperiumeilla hallitsijansa. Nykyisin valtiolla on päämiehensä, yrityksillä toimitusjohtajansa, oppilaitoksilla rehtorinsa, orkestereilla kapellimestarinsa jne. Johtamisen tärkeyttä on helppo perustella. Toiminta on suunnitelmallisempaa, johdonmukaisempaa, koordinoidumpaa, tasatahtisempaa ja tehokkaampaa jos sitä johdetaan.

Lue lisää...

ylisukupolvinen

Ylisukupolvinen oppiminen

Ylisukupolvinen oppiminen kiinnostaa Euroopassa. Eurooppalainen ylisukupolvisen oppimisen verkosto määrittelee käsitteen niin, että se on vuorovaikutteista oppimista yli ikärajojen tavoitteena saavuttaa tietoja, taitoja ja arvoja. Ylisukupolvinen oppiminen tuottaa verkoston mukaan oppimisen mahdollisuuksia ja aktiviteetteja sekä oppimisympäristöjä, jotka ovat hyödyllisiä kaikenikäisille oppijoille.

Lue lisää...

Kansalaisyhteiskunta.fi

Vernissakatu 8 A, 01300 Vantaa
puh. (09) 5840 6250, faksi (09) 5840 6200
info@kansalaisfoorumi.fi

Palaute