Kansalaisyhteiskunta.fi
Kansalaisyhteiskunnan verkkolehti 6.3.2017
jez-timms-660px

Pohdintaa kansalaisuus-käsitteestä

Professori Laura Kolbe piti viime Kansalaistoimijoiden aamiaistapaamisessa äärimmäisen kiinnostavan alustuksen kaupunkikulttuurista ja siihen vahvasti liittyvästä kansalaisuuden käsitteestä. Hänen alustuksensa keskittyi Eurooppaan ja Suomeen, mutta siinä oli viittauksia myös Yhdysvaltoihin, Australiaan, Venäjälle ja Aasiaan. Alustus laittoi jälleen miettimään kansalaisuus-käsitteen erilaista sisältöä Suomessa ja muualla Euroopassa ja syitä siihen.

Lue lisää...

susannakarhapaa4 042__webiso

Helsinki on vaikuttavien ihmisten ja tekojen kaupunki

Helsinki on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana hurjaa vauhtia. Kaupunkikulttuuri, osallistuminen, yhteinen ja yhteisöllinen hyvä sekä vaikuttaminen yhteisiin asioihin kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Kaupunkilaiset ottavat kaupunkitilan haltuun ja osallistuvat ja kehittävät oma-aloitteisesti toimintaa ja kaupunkikulttuuria. Helsinkiläiset ovat valmiita käyttämään omaa osaamistaan yhteiseksi eduksi.

Lue lisää...

kankaanpaa_strategiatyopaja2

Järjestöyhteistyö toimii Satakunnassa

Satakuntalaisen järjestötoiminnan vahvin erityispiirre on yhteistyörakenteiden järjestölähtöinen kehittäminen. Kehittämisen ja yhteistyön mahdollistaa kaikille avoin Satakunnan Järjestöyhteistyöryhmä JYTRY, johon kuuluu tällä hetkellä 60 eri toimijaa. JYTRYn verkostotapaaminen on noin kolme kertaa vuodessa eri puolilla maakuntaa. Näissä tapaamisissa käydään läpi kunkin toimijan hankkeiden ja toimintojen esittelyt, osallistujien muut ajankohtaiset asiat sekä sisäisten työryhmien kuulumiset.

Lue lisää...

Kansalaisyhteiskunta.fi

Vernissakatu 8 A, 01300 Vantaa
puh. (09) 5840 6250, faksi (09) 5840 6200
info@kansalaisfoorumi.fi

Palaute